“СРАМОТНА ПОСЈЕТА” Месић тврди да Човић у договору с Додиком разбија БиХ

Бивши предсједник Републике Хрватске Стипе Месић, коментарисао данашње присуствовање лидера ХДЗ-а БиХ обиљежавању дана Републике Српске у Бањалуци.

BUKA portal / 09. јануар 2019

Све што учини господин Драган Човић мене више и не изненађује, јер је он већ давно у договору с Милорадом Додиком како разбити Босну и Херцеговину, рекао је бивши предсједник Републике Хрватске Стипе Месић, коментаришући данашње присуствовање лидера ХДЗ-а БиХ обиљежавању дана Републике Српске у Бањалуци.

Наводи како Додик не таји да је противник БиХ, већ то јавно манифестира, док је Човић мало суздржан када се налази међу онима који желе опстанак БиХ.

– Наиме, Република Српска постоји тек након Дејтонског споразума и овај датум нема никакве везе с РС. А свако ко се укључује у прославу тог дана манифестира и своје мишљење о БиХ – поручује Месић за Вијести.ба.

Он сматра како је данашња посјета Човића Бањалуци срамота за све оне који су били ангажовани на његовом избору за члана Предсједништва БиХ из реда хрватског народа.

– Међутим, када дође међу своје истомишљенике, а то је странка господина Додика, онда је он ту сасвим искрен. Дакле, његова искрена политика је разбијање БиХ – додаје Месић.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.