Србија: Фирма побјегла преко ноћи, однијела машине и на цједилу оставила 300 радника

Руководство Врања изненађено је одлуком компаније "Спилит" да такорећи преко ноћи изнесе машине из производних хала и нестане из овог града, изјавио је за Танјуг помоћник градоначелника Врања за привреду Ненад Величковић.

BUKA portal / 23. мај 2019

"Спилит" је руска фирма која је у Врање стигла 2017. године и почела производњу намјештаја у закупљених погонима Јумка.

"Руководство града је изненађено одлуком да је ова руска компанија такорећи преко ноћи изнела машине из својих производних хала и нестала", каже Величковић.

Величковић каже да градска власт на сваки начин покушава да ступимо у контакт са руководством Спилита али да на њихове позиве нико не одговара.
 

Према његовим ријечима, градска власт је раније имала одличну сарадњу и добре контакте са људима из "Спилита"
 
"Чак су били заинтересовани и у разговору изразили жељу да у слободној зони прошире производњу и да купе земљиште како би направили своје производне погоне", каже он и понавља да су изненађени и затечени оваквом одлуком.

"Спилит" је у Врању производњу почео са 130 радника а сада их је било и дупло више, процењује Величковић, додајући да градска власт не располаже релевантним подацима о неисплаћеним зарадама.

"Надлежност града не постоји, они су привредно друштво и нисмо имали никакве пословне односе са њима", рекао је он и додао да Спилит није ништа добио од града Врања већ је халу и земљиште закупљивао од Јумка.

Према посљедњој објави у регистру привредних друштава код Агенције за привредне регистре 20. маја оставку на мјесто директора "Спилита" поднео је Иван Трипковић.

У том регистру наведено је да је 49 одсто "Спилита" у власништву београдског "Холлодеxа" док је 51 одсто у власништву руског партнера ООО Корољ Дивано


Танјуг 

 

 

 


Бука препорука

Економија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.