Србија изручује Дарка Елеза БиХ, стотине полицајаца на аеродрому

ДОВОЗЕ ГА ХЕЛИКОПТЕРОМ

BUKA portal / 03. март 2021

Србијанско правосуђе одобрило је данас изручење Дарка Елеза Босни и Херцеговини, који је ухапшен крајем децембра прошле године у београдском насељу Батајница, сазнаје Аваз.

Одлуку о изручењу донијело је Посебно одјељење Вишег суда у Београду и потврдио министар правде Србије.

Иначе, Елез има држављанства БиХ и Србије, а према потјерници коју је за њим издало Тужилаштво БиХ терети се за два убиства и неколико покушаја убистава на подручу РС и Федерације БиХ.

Он ће данас хеликоптером бити довезен на Сарајевски аеродром.

Против Елеза је потврђена оптужница у предмету "Лутка" која га терети за организовани криминал у вези са више тешких кривичних дјела међу којима су убиства, покушај убиства, пљачке транспорта новца и друга кривична дјела почињена у периоду од 2005. до 2009. године.

Осим тога, Елез се потражује и због истраге коју против њега воде Тужилаштво БиХ и Министарство унутрашњих послова Републике Српске, заједно са партенерским институцијама у БиХ и региону, за тешка кривична дјела почињена на подручју Источног Сарајева и БиХ, међу којима су два убиства 2018. и 2019. године, те планирања и покушаји убиства на подручју Источног Сарајева и Бијељине.

Иначе, Елез се сумњичи за ликвидације Синише Миличевића Тигра и Милоша Остојића, који су убијени у Лукавици. 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.