СРБИЈА: Путници из Париза смјештени у нехигијенским условима, сукобили се са војском и полицијом

Око стотину српских држављана који су синоћ са париског аеродрома Шарл де Гол пребачени у Србију тренутно се налазе у центру за избеглице на Палићу у нехигијенским условима, пише Крик.рс

BUKA portal / 24. март 2020

 

Путници из Париза синоћ су слетели на аеродром у Београду после чега су подељени у две групе – њих 50 смештено је у хотел у Раковици, док је њих 90 превезено у Суботицу. На аеродрому им, како кажу, није обављен никакав лекарски преглед.

„Нас је синоћ на аеродрому сачекала полиција, речено нам је да идемо и кући. Дали су нам папир који смо потписали где пише карантин 28 дана. Ставили су нас у аутобус и довезли у центар за избеглице на самој граници поред Суботице. Рекли су нам да ћемо ту сачекати истек полицијског часа, да ће нам урадити преглед и после одвести кућама, међутим, ту су нам саопштили да овде остајемо неодређено“, каже за КРИК Бранко Караклић из Бајине Баште.

„Нас је у спаваоницама 40, немамо туш, немамо где руке да оперемо, на душецима су трагови крви. Нису нам дали средства за дезинфекцију, маске, нити рукавице.”

Каже да су сви путници у једном тренутку са коферима изашли напоље, поломили капију и да је замало дошло до туче између њих и припадника полиције и војске.

„Схватамо да смо ризична група, пристајемо на самоизолацију, али вирус се побеђује јаким имунитетом, ми смо сви исцрпљени, дали су нам хлеб и паштету да једемо. Они нас жртвују овде, ако је само један од нас заражен вирусом, имамо сви“, каже Караклић.

Остатак путника са овог лета је у хотелу „Слодес“ у Раковици. Они са којима су разговарали новинари КРИК-а кажу да су у четворокреветним собама и да су услови пристојни, али да им нико није рекао до када ће ту остати.

Нико од путника са којима су новинари КРИК-а причали не зна због чега су једни завршили у Београду, а други у Суботици.

Из Министарства одбране кажу за КРИК да све одлуке доноси кризни штаб и да немају информације ко је одлучио да путнике из Париза смести у војни објекат. Из Министарства здравља поручили су новинарима да питања пошаљу мејлом.

Путници који су се вратили из Дохе, делује, имали су више среће.

Они су у Београд стигли свега неколико сати пре путника из Париза и сви су аутобусима превезени до својих кућа где су стављени у изолацију. Грађани који нису из Београда, чекали су до престанка полицијског часа, још неких осам сати по слетању, а потом су одведени на адресе пребивалишта.

 


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.