Срђанове фотографије свакодневно обилазе свијет: Прошетајте кроз нестварну љепоту која нас окружује

Срђан тврди да су га дивни моменти које је доживљавао инспирисали да узме фотоапарат у руке и почне да ствара права ремек дјела.

T.Čalić / 29. новембар 2017

Фотографије самоуког младог аутора Срђана Вујмиловића из Александровца посљедњих пар година изазивале су велику пажњу на свјетској фотографској сцени. Фотографије су му објављене у престижним магазинима попут Працтицал Пхотограпх, Мастерцласс Магазинес, на великим  платформама -Натионал Геограпхиц, Дисцовер Цханнел, Цанон… а сада у његовом раду може да ужива и бањалучка публика. Изложба је постављена у Музичком павиљону (Стакленац) у парку Петар Кочић у Бањој Луци и трајаће све до 20.12.2017. године.

Срђан нам каже да су рекције одличне, да је јако задовољан, јер су дошле многе колеге и грађани да му дају подршку. Једна фотографија, за коју лично није очекивао толико коментара, се посебно свима свидјела, али управо због тога и јесте сами значај И љепота  изложби. Овом изванредном изложбом жели промовисати  свеопшти концепт толеранције и јединства човјека са природом.

“Представљено је 65 фотографија, тачније 65 приче људи, њихових битних тренутака у животу, незгодних и забавних ситуација, а ја сам ‘хватао’ тај посебан моменат кога они  увијек и нису свјесни,  што ми у овом послу и пружа највеће задовољство”, наглашава Срђан чију изложбу можете погледати  уз помоћ виртуалне шетње на ОВОМ линку.

Иначе је љубав према фотографији открио гледајући оца и мајку како раде.  Нјихову упорност и труд је пожелио забиљежити објективом и заувијек сачувати од заборава. Међу тим првим фотографија, биле су и фотографије невремена и природе, за које је већ тада у себи већ одвојио дио срца.

Каже да се труди да од сваке фотографије направи мини причу. Инспирација му је све што нас окружује и настоји показати љепоту у свему, јер сматра да љепота лежи у очима посматрача, и да свако од нас може да је пронађе ако допусти да му у живот уђе чаробан свијет који фотографија и представља.

Најчешће технике које користи су портретна фотографија, астрофотографија, лигхт паинтинг, фотографисање природе, као и тиме-лапсе фотографија.

Као највеће признање у досадашњој каријери сматра освојено прво мјесто на реномираном такмичењу ‘Ровињ Пхотодас’ у Ровињу, гдје је његова фотографија у ‘Ландсцапе’ категорији освојила прво мјесто између око 8200 других пријављених радова.

Вјерује да фотографија, због свог универзалног језика, има моћ да нас потакне на дјеловање.

"Фотографије многих фотографа су за мене представљале, и данас предстваљају инспирацију која ме подстиче да свакодневно напредујем колико је то у мојој моћи. Између многих коментара које сам досад добио, било је И оних који су тврдили да гледајући моје фотографије имају жељу да постигну нешто више, било то у овој области или у неким другима, на шта сам много поносан, јер никад нисам ни замишљао да бих једног дана ја имао ту привилегију да се неко угледа на мој рад као што сам се ја некада угледао на туђи”, истиче наш саговорник и наглашава да је у БиХ тешко живјети искључиво од фотографије, умногоме и због чињенице да постоји засићење у овој области. Открива нам и да је у овом послу највећу грешку коју неко може да направи је да стоји у мјесту, и зато се труди да увијек буде у покрету, да спрема нове пројекте, изложбе и такмичења.

Ово су неке од Срђанових фотографија које се могу наћи на многим фотографским сајтовима, гдје број његових пратилаца досеже и до неколико десетина хиљада. Уживајте!

Медијски Партнери изложбе: Бука - Магазин, Карике - Омладински Магазин, Уно Радио, Правда БЛ, Бањалучанке, Бања Лука Магазин. Генерални спонзор: Цанон


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.