Српски држављани опљачкали и претукли старца који је од повреда преминуо

Загребачки полицајци провели су криминалистичко истраживање над три српска држављана због сумње да су почетком ожујка на Трешњевци опљачкали и претукли 80-годишњака који је од задобивених озљеда преминуо у липњу.

Fena / 08. август 2019

Тијеком криминалистичког истраживања утврђено је како су три српска држављана старости 48, 31 и 53 године почетком ожујка иза поноћи на подручју Трешњевке дошли у кућу гдје одвојено, сваки у свом стану, станују двојица браће од 80 и 78 година. Полиција је приопћила како су тројица осумњиченика, "кроз познанство с особама сумњивог понашања" дознали да да старији брат има већу количину новца.

Осумњичени 53-годишњак је, према ранијем договору с осталом двојицом, остао код 78-годишњака, задржавајући га у његовом дијелу куће како не би могао упозорити брата. Друга двојица осумњичених за то су вријеме отишла до стана старијег брата, позвонили и ушли како би се домогли његовог новца.

По уласку у стан више су га пута рукама и ногама изударали по глави и тијелу, а потом у потрази за новцем испреметали ствари по кући. Унутар једног сата, од поноћи до један ујутро, осим што су га тукли, су га и везали упорни у намјери да пронађу новац у чему су, на крају и успјели. За сада се још увијек ради о неутврђеној количини новца, додала је полиција, преноси Хина. 

Одмах потом, њих су се двојица вратили у дио куће гдје их је чекао трећи осумњичени који је цијело вријеме задржавао 78-годишњака, оставивши 80-годишњака у тешком стању. Тада су сва тројица осумњиченика побјегла односећи са собом неутврђени износ новца док се млађи брат упутио да стана старијег брата којег је пронашао без свијести на поду, завезаног и тешко озлијеђенг због чега је одмах назвао полицију.

По доласку полиције, озлијеђени 80-годишњак је колима хитне помоћи превезен у КБ Сестре Милосрднице, гдје је утврђено да је тешко озлијеђен. Почетком липња оштећени је због тешког здравственог стања и потпуне овисности о туђој њези и помоћи након политрауме задобивене приликом разбојништва, премјештен у другу болницу, гдје је крајем липња преминуо.

Осумњичени 53-годишњак је у законском року предан притворском надзорнику, а посебно извјешће је достављено надлежном жупанијском државном одвјетништву. Полиција наставља криминалистичко истраживање како би пронашла другу двојицу осумњичених, приопћила је у загребачка полиција.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.