Шта је било са момком који је објавио фотографију са одрубљеном главом и усташом?

Жупанијски суд у Бјеловару одлучио је да не одреди притвор Ивану Ђакићу

BUKA portal / 10. јануар 2019

Жупанијски суд у Бјеловару одлучио је да не одреди притвор Ивану Ђакићу /22/, сину посланика у Хрватском сабору Јосипа Ђакића, који је на “Фејсбуку” објавио фотографију на којој усташа у руци држи одрубљену главу Србина са текстом “Сретан божић свим `пријатељима` србићима”.

Ђакић, који је јуче приведен у Вировитици, пуштен је уз мјере опреза и редовног јављања полицији, преноси портал “Индекс”.

Суд у Бјеловару је на рочишту одлучивао о приједлогу вировитичког Општинског државног тужилаштва за одређивање једномјесечног притвора Ђакићу због опасности од понављања кривичног дјела јавно подстицање на насиље и мржњу.

Иван Ђакић приведен је у просторије Жупанијског суда у Бјеловару са лисицама на рукама, у пратњи адвоката.

Иако је Ђакић одмах избрисао фотографију са поруком, његов говор мржње и подстицање на насиље осудили су хрватска Влада и ХДЗ, чији је био члан.
Поједини медији јавили су да је он јуче избачен из ХДЗ-а.

Како медији преносе, Јосип Ђакић извинио се у име сина и рекао “да га тако није васпитао”.

Све ове осуде дошле су након што је лидер Самосталне демократске српске странке у Хрватској Милорад Пуповац на ванредној конференцији за новинаре рекао да је пост Ивана Ђакића језиви говор мржње и позив на напад на Србе.

Портал “Индекс” навео је да према ономе што се може пронаћи на интернету слика коју је објавио Ђакић приказује једног од кољача из Јасеновца, усташког концентрационог логора у Другом свјетском рату.

 

 


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.