Шта је Додик поручио из Лакташа?

Лидер СНСД-а Милорад Додик изјавио је данас да је Република Српска, предвођена СНСД-ом и њеним коалиционим партнерима, најстабилнији дио БиХ.

Agencije / 15. јун 2019

Отварајући Шести сабор СНСД-а у Лакташима, Додик је рекао да је Република Српска институционално, финансијски и политички стабилна, што је изузетно значајно, а заслуга је СНСД-а и коалиционих партнера

. "Након четири године, односно посљедњег сабора странке, СНСД је јачи, бројнији и успјешнији", навео је Додик и додао да СНСД има огромну снагу у чланству - њих 200.000. Он је додао да СНСД има одборе у 63 општине Републике Српске у 17 општина у Федерацији БиХ и дистрикту Брчко.

"СНСД од 2006. године побјеђује на изборима, што говори да смо добро радили", рекао је Додик.

Он је подсјетио да је од 2014. године СНСД-у приступило још 20.000 чланова, који су додатно ојачали странку.

"Период од прошлог до овог страначког сабора обиљежиле су побједе на локалним и општим изборима, што је за нас од пресудног значаја", каже Додик, који сматра да увијек може боље, јер постоје претпоставке за тако нешто.

Он подсјећа да је СНСД на посљедњим изборима добио 5.000 гласова више за Народну скупштину Републике Српске у односу на претходне опште изборе, а 11.000 гласова више за Парламент БиХ.

Ово је за поштовање, јер смо формирали Владу Републике Српске са нашим коалиционим партнерима и реализовали политике које смо планирали", рекао је Додик.

Према његовим ријечима, СНСД је Републику Српску све ове године градио са љубављу. "Република Српска је финансијски и институционално стабилан. Имамо мир, развој, а СНСД је глас овог народа", рекао је Додик.

На нивоу БиХ, наводи Додик, СНСД се наставља борити за права српског народа и Републике Српске.

"Нажалост, српски народ овдје деценијама покушава да се бори и избори за своја права. Политика Бењамина Калаја својевремено је ишла за тим да овдје нестану нације, да буде формирана једна нација, што није прошло. И сада се тако нешто тражи, да одустанемо од свог идентитета, што никада нећемо дозволити", закључио је Додик.

Он је поздравио све присутне, а посебно госте из Србије, Македоније и Хрватске.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.