Шта је договорено на састанку ПДП-а и СДС-а

Завршен је састанак у Бањалуци

BUKA portal / 24. фебруар 2020

Foto: BUKA

Предсједници политичких партија СДС-а и ПДП-а Мирко Шаровић и Бранислав Бореновић, коментаришући заказивање посебне сједнице о доласку предсједника Црне Горе Мила Ђукановића у БиХ и повлачења права на национални интерес, кажу да то није политички мудра одлука и да се све дешава неозбиљно.

"Ко не жели бити с Ђукановићем, не мора бити на том састанку. Има много начина да се искаже незадовољство, а ово је најгори начин и једна велика грешка. Ове ствари је требало рјешавати на другачији начин и став према о томе Ђукановићу што ради у Црној Гори манифестовати на други начин. Мислим да је лоше како српски члан Предсједништва БиХ рјешава овакве ствари", поручио је Мирко Шаровић.

 

 

 

 "Вјерујем да ћемо брзо напредовати и да ћемо се опет састати. Вјерујемо да је ово последња успјешна година власти и да се ближи крај овом режиму. Почетак преокрета у Српској и БиХ", казао је Шаровић. 

Истакао је да су дефинисали локалне заједнице гдје је потребно да пруже више напора.

Шаровић истиче да је прави тренутак да отпочну разговоре.

"Наш договор биће формализован у оквиру споразума, да остваримо своје циљеве који би требали да учине бољом Републику Српску", истакао је.

На састанку је одлучено да на локалне изборе изађу заједно ПДП и СДС.

"Данашњи састанак је опредијељеност да изађемо заједно на изборе, да заједно можемо побиједити упркос изборним процедурама", казао је Бранислав Бореновић, предсједник ПДП-а.

Додао је да су се водили разговори о свакој средини и локалној заједници.

Лидер ПДП-а је потврдио Шаровићеве ријечи о јасном договору да опредијељење опозиционих странака на челу са СДС-ом и ПДП-ом буде један кандидат за начелника и један кандидат за градоначелника у што већем броју локалних заједница.

"Један кандидат за градоначелника Бањалуке треба окупити све политичке партије које гледају једнако на стање у Бањој Луци и РС-у. Знате да је Градски одбор ПДП-а кандидовао Драшка Станивуковића. Младен Иванић дефинитивно неће бити кандидат како се шпекулише. Желимо да дефинишемо стратегију са циљем једног кандидата СДС-а, ПДП-а и ширег круга политичких странака који ће подржати и окупити цијелу опозицију, али и све људе који желе промјене у локалним срединама", истакао је Бореновић.

 

 

 


Бука препорука

Политика

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.