Шта ради овај Ђајић?! О ноћним клубовима у Клиничком центру! Ово је злоупотреба функције на дјелу

Директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске и предсједник ГО СНСД Бањалука Владо Ђајић данас је показао како се врши најприземнија злоупотреба функције коју обавља у овој јавној установи.

Milovan Matić / 14. јул 2021

Buka

Наиме, Ђајић је данас одржао састанак са власницима ноћних клубова из Бањалуке.

Након састанка он је реако да су разговарали су о могућностима продужења радног времена ноћних клубова и да је закључак да заједно упуте захтјев Републичком штабу да се на ограничен период од 15 до 30 дана продужи радно вријеме ноћних клубова до 03.00 часа, заборављајући да је исти такав захтјев већ упућен Влади од стране тих уготитеља и градске управе Бањалуке.

И гле чуда, Републички штаб само неколико сати касније доноси одлуку којом се дозвољава ноћним клубовима рад од шест ујутру до два послије поноћи.

Након тога свима је било јасно да је Ђајић већ знао да ће до овакве одлуке доћи и да је само искористио угоститеље правећи се луд пред њима у покушајима да се представи као неко ко ће утицати на доношење овакве одлуке Републичког шаба.

 

Из Покрета Правде кажу да је овдје прво спорно што је директор Универзитетског клиничког центра Републике Српске уопште разговарао данас са представницима ноћних клубова, а у вези са продужењем рада истих.

"Зашто би директор УКЦ-а водио те разговоре? Чему служи Влада РС, тј. Републички штаб за ванредне ситуације? Јасно је о чему се ради", наводе из овог покрета и додају:

"Владо Ђајић, предсједник градског одбора СНСД-а у Бањалуци, злоупотребљава функцију директора УКЦ-а РС, вршећи тиме своју промоцију, као и промоцију своје партије. Јасно је да је Владо Ђајић знао да ће Републички штаб који је данас засиједао управо и донијети одлуку о продужењу радног времена угоститељима и тиме је на јефтин начин остварио још јефтиније политичке поене. Није то ништа ново код нас. Као што није ништа ново то што за ту врсту злоупотреба нико не одговара. До када?"  

На данашње потезе Ђајића реаговао је и градоначелник Бањалуке Драшко Станивуковић.

"Када сам прочитао ову вијест нисам могао да вјерујем. Како повезати директора УКЦ и ноћне клубове. Толико обезвређивање тако важне институције. И кад се то подршка угоститељству тражи у здравственим установама. МОгу само директору УКЦ да се захвалим што прави толике грешке. Не знам само ко их савјетује и ко им то препоручује. Једино мјесто гдје се то рјешава је Градска управа или Влада, шеф локалног или републичког штаба", рекао је Станивуковић.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.