Шта су поручили Додик и Вучић из Београда?

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је вечерас да ће "водити Србију да буде још јача и снажнија, да може да помогне Републици Српској, никад не дирајући у право Босне и Херцеговине, да помогнемо нашем народу и у Црној Гори и на сваком мјесту

BUKA portal / 15. септембар 2021

Foto Instagram

Он је поручио да “само једну ствар мора да каже свима који су претходних дана пријетили Србији, који су измишљали изјаве које није дао, ријечи које никад није изговорио, а то им је било потребно да још један жиг срамоте ставили на чело српском народу и Србији”.

“Не пада ми на памет да вам се правдам чак ни за ваше измишљотине, нити да се извињавам за било шта, већ ћу свом снагом и душом – водити Србију да буде још јача”, рекао је Александар Вучић.

Он се захвалио “српском народу у Републици Српској, нашем народу у Црној Гори и представницима нашег народа који се не стиде да кажу да су Срби у Црној Гори”.

“Хоћу да кажем велико хвала и нашем мученичком народу на Косову и Метохији. Али и велико хвала свима онима који нису смјели да истакну своју спрску заставу због пријетњи њиховиих режима у региону, да им кажем хвала јер знам да су њихова срца вечерас овдје са нама и да куцају за свој српски народ”, нагласио је Вучић.

На церемонији на Савском тргу грађанима се обратио и члан Предсједништва БиХ Милорад Додик. Поновио је оно што годинама прича. Он је рекао да је поносан на чињеницу да је РС донијела заједно са Србијом Закон о заштити ћирилице.

- Србин не може да живи без слободе, и зато смо различити од других, ако смо различити. Ми нисмо Босанци, како нас зовете овдје, ја сам Србин, правиславац, говорим српски, пишем ћирилицом Моја слава је Ђурђевдан. Ништа ме не одређује са тим Босанац. Ми нисмо босански Срби, него само Срби, као што нису хрватски Срби већ само Срби, рекао је Милорад Додик.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.