Станић: Неправилности приликом опремања болнице "Србија"

Члан Сектора за здравство у Социјално-економском савјету СДС-а Слободан Станић изјавио је да је приликом изградње и опремања Болнице "Србија" у Источном Сарајеву мијењана тендерска документација и да је прекршен Закон о јавним набавкама.

BUKA portal / 12. август 2019

 

Станић је навео да је у тендерској документацији приказано да је за ову болницу набављена електрохируршка платформа, уређај високог квалитета по цијени која за три уређаја са додацима износи 145.500 КМ у оквиру 54,5 милиона КМ колико је коштала изградња и опремање ове здравствене установе, а да је испоручен турски апарат чија је цијена од 12.000 КМ до 15.000 КМ, након чега је цијену од 54,5 милиона КМ требало умањити за 100.000 КМ.

"Министарство здравља и социјалне заштите Републике Српске је одговорно као уговорни орган да све из понуде пренесе у уговор, а да надзором обезбиједи да се уговор испоштује", рекао је Станић на конференцији за новинаре у Бањалуци.

Он сматра да министар здравља и социјалне заштите Републике Српске Ален Шеранић није одговоран за ову ситуацију.

Станић је навео да је, у односу на тендерску документацију која садржи више хиљада ставки, нашао више од 80 ставки опреме које су промијењене.

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.