Станивуковић о афери "Кисеоник": Немају доказе да нисам у праву

Каже да до сада нико није изнио конкретне доказе и демантовао га.

BUKA portal / 25. септембар 2021

Foto: BUKA

 

Министар Ален Шеранић је недвосмислено потврдио управо оно о чему говорим, а то је да фирма која је испоручивала кисеоник није регистрована за тај посао. Он је јасно рекао да је једно доводити у питање регистрацију фирме, а друго је износити непромишљене изјаве. Није рекао да су изјаве нетачне; то је потпуно јасно.

Рекао је ово градоначелник Бањалуке, Драшко Станивуковић, за Српскаинфо након што је министар здравља и социјалне заштите, Ален Шеранић, оцијенио да су његове изјаве непромишљене.

– Министар Шеранић је овим бар у једној мјери показао разум и оградио се од фирме ТГТ, јер је свјестан да би и он морао кривично одговарати за све оно што се дешавало око набавке кисеоника. Зна да немају доказа да покажу супротно од онога што сам изнио у јавност – навео је Станивуковић.

Каже да до сада нико није изнио конкретне доказе и демантовао га.

– До сада, осим патетике и осуда од стране предсједнице Српске Жељке Цвијановић, Шеранића, Милорада Додика и Владе Ђајића, није изнесен ниједан доказ који показује супротно. Господин Ђајић је показао један папир у коме се види да је та фирма само носилац дозволе, али да никада није регистровала прву серију квалитета, што значи да је никада није ни било – каже Станивуковић за Српскаинфо, додавши да су ствари јасне.

Каже да су хитна реакција тужилаштва и хапшење одговорних једини исправни кораци ка рјешавању овог великог кривичног дјела.

Он је коментарисао и посљедњи документ који су објавили са УКЦ Републике Српске.

– Посљедњи документ на који се позива Клинички центар јесте тај да је фирма “Сол” из Италије дала сопствену потврду да је њихов кисеоник задовољавајућег квалитета. Све и да је тако, кисеоник је овдје морао добити потврду Агенције за лијекове да је увезен и да је контролисана прва серија тог кисеоника, а тога нема. То што је неко сам себи дао оцјену да је кисеоник квалитетан не вриједи ако он никада није контролисан од званичних институција у овој земљи и није прошао процедуре Агенције за лијекове – закључио је Станивуковић.

(Српскаинфо.цом)


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.