Стање у Шпанији приближава се оном у Италији

Шпанија је бројем мртвих од 3.434 престигла Кину и постала након Италије највеће свјетско жариште пандемије ЦОВИД-19 узрокованом вирусом САРС-ЦоВ-2.

FENA / 25. март 2020

У задњих 24 сата 738 људи умрло је од пандемије ЦОВИД-19, док та земља до данас региструје више од 5.000 излијечених.

Према доступним подацима на нови коронавирус позитивно је са данашњим даном 47.610 људи. Само у Мадриду је у задњих 24 сата забиљежено 1.777 нових случајева заразе, а у Каталонији 1939. Због недостатка простора клизалиште у Мадриду је претворено у мртвачницу.

Четири велике компаније: Телефóница, Индитеx, ББВА и Ибердрола су се ујединиле да помогну борбу прорив вируса те су путем логистике и веза са Кином у набавку санитарниг материјала уложили 25 милиона еура.

На дезинфекцији објеката ангажирано је 2.900 војника, а полиција је потвдила да грађани генерално поштују мјере самоизолације  те их је кажњено само 19.

Према информацијама којима располаже Амбасада Босне и Херцеговине у Мадриду, пет бх. држављана који су прије пар дана напустили земљу стигло је у БиХ. Остало је још двоје који ће покушати да напусте Шпанију ових дана, што је неизвјесно јер је већина авио линија затворена.

Изузетак је отварање авио линије између Шпаније и Италије како би се 900 Шпанаца из Италије вратило кући у Шпанију.

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.