Ставио посао испред породице, а онда му је син умро: Порука овог оца натјераће вам сузе на очи

Власник компаније, који за осам година није користио више од недјељу дана годишњег одмора, позвао је родитеље да ставе „породицу испред посла“ након изненадне смрти свог осмогодишњег сина.

BUKA portal / 09. септембар 2019

У дирљивој поруци на порталу Линкедин, Американац из Орегона Ј.Р. Стормент открио је да је за сазнао да му је син умро у сну усред телефонске конференције с 12 особа.

Мајка Джесика Брендиз нашла је сина Вајлија мртвог у кревету. Дјечак је имао благ облик дјечје епилепсије, али се прије три недјеље болест искомпликовала.

Ј.Р. је тог кобног дана отишао на посао рано ујутро, а да претходно није провјерио да ли је с дјецом све у реду, пише у емоционалној поруци и упозорава родитеље да „грле своју дјецу“ и да не „остају на послу до касно увече“.

Оснивач система за управљање трошковима „Цлоудабилитy“, са сједиштем у САД, написао је да често трошимо драгоцјено вријеме на ствари које то не заслужују и да касније жалимо због тога када времена више нема.

– Ако из овога може да се извуче нека поука, онда могу само да подсјетим друге и (себе) да не пропуштамо важне ствари уживоту – написао је он.

 

Након што примио позив од супруге Джесике, морао је да чека два и по сата прије него што је најзад видио сина и опростио се од њега, јер је љекар морао да га прегледа.

– Легао сам поред њега у кревет који је волио, држао га за руку и упорно понављао: „Шта се десило другар. Шта се десило?“ Остали смо поред њега можда пола сата и миловао сам га по коси прије него што су га одвезли – причао је.

Вајлијева мајка је написала да је живот врло осјетљив и да вријеме које нам је на располагању може бити сурово кратко.

– Ако сте родитељ и имате могућност да проводите више времена с дјецом, онда то урадите. Када вријеме прође, остају вам само фотографије. Вријеме нема цијену и не треба га расипати. Користите дане одмора и будите с дјецом. Нећете се кајати због имејлова које нисте послали – написала је она.

(Блиц)


Бука препорука

Тема

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.