Стела Милановић скривала се седам мјесеци у свом стану: Због притиска на породицу одлучила је да се преда!

Стела Милановић (55), једна од чланова групе „Правда за Давида“, од почетка године скривала се у свом стану седам мјесеци, а због притиска на њену породицу, она се јуче предала Полицији у Бањалуци.

Maja Isović Dobrijević / 15. јул 2019

Foto: FB, Pravda za Davida

 

За Стелом је расписана потјерница због дешавања на Тгу Крајине 30. и 31. децембра 2018. године и она се од тада води као бјегунац. Потјерница је, како је наведено, расписана због више кривичних дјела и прекршаја који су почињени током протеста „Правда за Давида“ који су се десили задња два дана прошле године.

Она се својевољно предала полицији, јер више није могла да поднесе притисак, а како каже бојала се за своју породицу и комшије.

Бањалучанка Стела Милановић рекла је новинарима да јој малтретирају дијете по улици.

“Иду по мом комшилуку од стана до стана и носе моју фотографију, као да сам убица. Не знам шта сам урадила. Стајала сам уз те родитеље и уз то дијете. То је колега од мог Сандра. Овој институцији уопште не вјерујем, нормално је да ме је страх. Не знам више за шта ме терете, ставили су ме потјерницу заједно са Давором Драгичевићем, Драганом Дабићем и Александром Глувићем. Ми смо оно вече нормално шетали, ништа уништили нисмо од онога што говоре. Куцају ми на врата, била сам у кући седам мјесеци, затворена”, рекла је Стела.

Стела Милановић предала се у присуству адвоката у Полицијску управу Бањалука. Она је лишена слободе, а након тога је и саслушана.

Милан Малешевић, адвокат групе Правда за Давида, каже да оптужница која се води против Стеле Милановић и још неколико чланова групе нема правног основа.

“Ове оптужнице су смијешне и наравно да су монтирање. Оне служе само да се врши притисак на грађане, а никаквог правног нити чињеничног основа за њих, по мени, нема. Ради се о потјерници због угрожавања јавне безбједности и због тога је морала да буде задржана, без обзира што се самовољно јавила. Догађаји од 25. и 30. децембра, који су настављени и у јануару, били су непотребни изливи насиља над грађанима од стране институција”, рекао је Малешевић.

Реаговао је и Давор Драгичевић, који је на ФБ страницу Правда за Давида написао: "Пустите Стелу на слободу".

Подсјетимо да бањалучка полиција тврди да је те вечери оштећен и дио опреме за концерт Хариса Джиновића, који је у посљедњем тренутку и отказан. Те је вечери нестао и Давор Драгичевић, за кога се мјесец дана није знало гдје се налази. Полицијска управа Бањалука расписала је 31. децембра 2018. потјерницу за 5 лица због нарушавања јавног реда и мира и угрожавања безбједности у граду Бањалуци.

Осим Стеле Милановић, потјерница је расписана за оцем покојног Драгичевића, Давором Драгичевићем, Стефаном Благићем, Његошем Томићем и Александром Глувићем.

Тада је полиција саопштила да се ове особе траже због сумње да су починила кривична дјела и прекршаје.

САОПШТЕЊЕ ПОЛИЦИЈЕ

Полицијски службеници Полицијске управе Бања Лука, 14.07.2019. године, на основу расписа о трагању, лишили су слободе С.М. из Бање Луке због сумње да је извршила кривично дјело „Угрожавање сигурности“.

"Обавијештено Окружно јавно тужилаштво Бања Лука којем ће извјештај о почињеном кривичном дјелу против С.М. бити достављен у редовној процедури", саопштено је из ПУ Бањалука.

 

 

 

 

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.