СТИЖЕ ЈОШ ЈЕДАН "КОРОНА ЗАКОН": Субвенционисање најниже нето плате, субвенције пореза на доходак, субвенције камата на кредите....

Скупштина Херцеговачко-неретванског кантона (ХНК) на сједници одржаној у петак у Мостару усвојила је Закон о ублажавању негативних економских посљедица изазваних епидемијом коронавируса и подршци економији на подручју ХНК-а - тзв. "корона закон"

BUKA portal / 23. мај 2020

У Закон је уграђен и одређен број амандмана скупштинских заступника које је Влада ХНК-а прихватила, саопштено је из Скупштине ХНК-а.

"Закон између осталог предвиђа субвенционирање најниже нето плаће, субвенције пореза на доходак и посебних накнада, субвенције камата на кредитне пласмане господарству, обустава обрачуна и плаћања накнаде за закуп пољопривредног земљишта, ослобађање од плаћања жупанијских административних и судских такси, умањење дотација/гранта за финанцирање политичких организација/странака, умањење плаћа, умањење накнада за рад комисија, умањење накнада за рад управљачких тијела, успостава Стабилизацијског фонда, а све у циљу подршке одрживости господарства, као и за одржање стабилности Прорачуна и изванпрорачунских фондова ХНК-а", истичу из кантоналне Скупштине.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.