Судбина 8-годишњег босанског дјечака шокирала Италију: "Мама ме избацила на улицу"

Сцена из градића Цармагнола (округ Торино) шокирала је Италију: Пролазници и возачи примијетили су 8-годишњег дјечака који на хладноћи сâм лута улицама.

BUKA portal / 07. фебруар 2019

 

 

Није имао чак ни јакну, тек танки джемпер у којем је бесциљно ходао дуж цесте 128 рискирајући да га прегазе возила, пише Ил Мессаггеро.

"Мама ме више не жели. Избацила ме из куће. Сада живи с другим мушкарцем, а ја тражим своје рођаке", скрушено је рекао дјечак запрепаштеним полицијским службеницима који су га идентифицирали након дојаве грађана.

Италијанска јавност тек сада је обавијештена о ономе што се дешавало 23. децембра прошле године. Истрагом је утврђено да несретни дјечак говори истину!

Полицајци су пронашли његову 38-годишњу мајку, држављанку БиХ, која је потврдила да не жели дијете јер живи са својим новим партнером. Објаснила је да дјечак већ неко вријеме живи с дједом и баком, док је непозната адреса оца, такођер држављанина БиХ.

Против оба родитеља поднесена је пријава због напуштања малољетног дјетета, док су бригу о 8-годишњаку преузеле надлежне социјалне службе.

Док је трајала истрага, несретни босански дјечак постао је маскота опћинске полиције чији су се припадници, заједно с Царитасом, бринули о њему.

Ивана Гавеглио, градоначелница Цармагноле, рекла је новинарима да је судбина дјечака свима сломила срце.

"Он је веома њежан и миран дјечак. Никад није ишао у школу. Смјештен је у сигурну кућу у којој се осјећа прихваћеним. То је добра ствар, позитиван сигнал јер га очекује одрастање у нимало једноставним околностима, рекла је Ивана Гавеглио.

Преузето са Радио Сарајево


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.