Супруга вође банде сломила се у полицији и све признала: Како су пали бх. разбојници похапшени у акцији 'Орка'?

ПОЗНАТА СВА ИМЕНА КРИМИ ГРУПЕ

BUKA portal / 15. септембар 2019

У Тужилаштву Херцеговачко-неретванског кантона јучер се већина ухапшених пљачкаша из акције „Орка“ бранила шутњом, док се Мелиса Беглук, супруга вође банде Рахмана сломила и све признала, што је довело до нових хапшења. 


Код ње су истражитељи пронашли 70.000 КМ које потјечу из извршења кривичних дјела. Како незванично сазнаје Аваз, Мелиса се одлучила да призна кривицу због тога што има малољетну дјецу.


Опасне пљачке


Истражитељи ФУП-а 14 припадника ове групе терете за велики број разбојништва међу којима су разношења банкомата.


Од њих 14 колико их је означено да су чланови ове организоване групе, јучер је у Тужилаштву саслушано укупно њих 11. Саслушани су, Ален Беглук (35) и Мелиса Беглук (28), Јозо Маркић (36), Скендер Ћеркић (41), Зоран Микулић (47), Фадил Поздер (33), Марио Пињух (38), Самир Хабибија (28), Харис Зуко (29), Радислав Гаврић (39), Нихад Бијелак (27).


Рахман Беглук (32) , који је, како су то потврдили и истражитељи вођа ове криминалне групе те Мугдим Омановић (35) налазе се на одслужењу затворске казне у КПЗ Зеница, док је Зденко Галић (50) у затвору у Хрватској.


Причинили штету


Како је познато, ради се о пљачкама банкомата које су уништавали експлозивом и упумпавањем плина.


Ријеч је о банкоматима у „Роботу“ у Мостару, УниЦредит банке у Хаджићима, крађи комбија натовареног цигаретама сипред фирме „Станић цомерц“ у Мостару, када су ранили заштитара, пљачкама брзе поште, бензинских пумпи...


Нова хапшења


Такођер, како сазнаје Аваз, у везу са овом групом се доводе још неке особе па су припадници ФУП-а јучер слободе лишили Нермина Ч. из мостарског приградског насеља Врапчићи и извршили претрес његове породичне куће. Истрагом је обухвачен и Митхад М. из Мостара који служи затворску казну. 


Иначе, чланови ове групе су имали различите улоге.Једни су били помагачи, други саизвршиоци, а трећи су третирани као организатори.

 

Аваз


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.