Шутио је двије седмице о овоме: Како је Новак Ђоковић шокирао судију финала Wимбледона

АРГЕНТИНСКИ СУДИЈА О 'ДИЈЕЉЕЊУ ПРАВДЕ' НА ТЕРЕНУ

BUKA portal / 28. јул 2019

Аргентински тениски судија Дамиен Стеинер први пут је проговорио о томе како је Новак Ђоковић савладао Рогера Федерера у финалу овогодишњег Wимбледона на коме је баш он дијелио правду.

 

У завршној борби за трофеј Ђоковић је у најдужем вимблдонском финалу свих времена побиједио славног Швајцарца са 7:6(5), 1:6, 7:6(4), 4:6, 13:12(3) послије скоро пет сати надметања на Централном терену.

 

"Када сам био млад, прво сам играо тенис, па сам био линијски судија, а главни сам постао у 1994. или 1995, тако да сам 'на столици' већ око двије и по деценије. И, много сам сретан што се толики напоран рад исплатио. Дуго сам у овом спорту, судио сам већ и оваквим играчима, и у финалним борбама. Али, знате и сами шта значи када дијелите правду у финалу гранд слама", рекао је Стеинер  за "Цоннтинентал".

 

Признајући да м није било свеједно, јер "није знао на коју страну ће мећ да крене", истакао је да се радовао ближењу почетка:

 

"Психички сам био спреман. Био сам свјестан да ми је можда посљедњи пут да сам у једном таквом амбијенту. А и гледати све оне и то онакве ударце је стварно сјајно. Бити на два метра од њих је привилегија. Био сам концентрисан, али остати такав онолико сати није баш лако. Захтјеван је био то дуел", рекао је аргентински арбитар.

 

На крају је признао и како га је Ђоковић шокирао.

 

"Када је Федерер водио у петом сету са 8:7 и имао 40:15. Био сам убијеђен да је то то!", рекао је Стеинер. Али, "то" није било "то" - Ђоковић је спасио те двије меч лопте, изборио тај-брејк који се по новим вимблдонским правилима игра ако је у петој дионици резултат 12:12 у гемовима, а онда са 7:3 дошао до одбране титуле и петог тријумфа у финалима најпознатијег тениског турнира на планети.

 

Преузето са Блиц.рс


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.