Сутра почиње исплата пензија, стигло важно упозорење

ИСПЛАТА

BUKA portal / 05. април 2020

Према одлуци Федералног стожера цивилне заштите у овом тједну, точније од сутра до петка, омогућит ће се старијима од 65 година односно умировљеницма да од 8 до 12 сати оду по мировине. Директор Федералног завода МИО Зијад Крњић рекао је у изјави за Клиx.ба да сутра почиње исплата мировина за мјесец ожујка.

Додао је како је сав потребни новац за око 350.000 умировљеника који имају пребивалиште у ФБиХ и око 70.000,који имају пребивалиште у РС-у и иноземству осигуран и уплаћен поштама и банкама. Упозорио је да је због актуалне пандемије коронавируса нарочито ризичан први дан исплате, односно сутрашњи дан.

 

"Апелирам на умировљенике да поштују, прецизно, све прописане епидемиолошке мјере, умировљеници који мировину примају преко пошта, не иду особно на шалтере пошта, већ да сачекају поштара кући. Умировљеници који мировину подижу у банкама и банкоматима, не би требали долазити у банке одмах у 8 сати у понедељак, јер ће банкама требати сат-два да информатички процесуирају дознаку до тренутка исплате готовине умировљеницима", поручио је Крњић.

Ситуација је, наводи он, изванредна и сви морамо, ради свог и здравља других показати максималну одговорност. "За сутра то значи сачекајте поштара, а у банку крените иза 9.30 сати", поручио је Крњић.


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.