СУЗЕ КОЈЕ СУ ОБИШЛЕ СВИЈЕТ: Вахид Халилходжић се расплакао усред меча

Туга...

BUKA portal / 31. јануар 2019

Није спорт само резултат. Далеко од тога. Спорт је саткан од људи, њихових емоција, талената и изукрштаних животних путева. А када се један такав пут прекине, на шокантан начин, онда емоције покуљају. Примјер некадашњег репрезентативца СФРЈ Вахида Халилходжића, сада стратега ФК Нант, добар је примјер.

Првенствена утакмица коју су у сриједу одиграли Нант и Сент Етјен једна је од најемотивнијих који ће љубитељи фудбала видјети ове године. Свакако је најтужнија, пошто је све било подређено несталом Аргентинцу Емилијану Сали.

Одлични нападач је умио да бриљира у дресу “канаринаца”, због чега га је и Кардиф прије десетак дана купио за клупски рекорд од 18 милиона евра. Међутим, Аргентинац није стигао да заигра за Велшане који се надмећу у Премијер лиги – мали авион “Пајпер” у коме је био – нестао је са радара док је прелазио Ламанш. Сала није пронађен. Од потраге обалске страже се послије неколико дана одустало, сматрајући да је нестанак уједно и неминовна погибија. На ред је дошао и први Нантов меч од те трагедије.

Вахид Халилходжић је са клупе све то посматрао. Играч кога је тренирао – сада је нестао. Питање је и да ли ће икада бити одгонетнуто шта се тачно с летјелицом десило. Али, она количина емоција с трибина, онај искрени аплауз ривала на терену, а и само сјећање на сјајног аргентинца – били су у једном тренутку превише. Тренер Нанта се расплакао.

И, те сузе су врло брзо обишле свијет. Само Твитер-снимак са сајта Нанта видјело је више од пет милиона људи, а нема сумње, и многима од њих је око засузило због овог емотивног момента на “Ла Бужуару”.

 

 

 

Извор


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.