Свака част: Одлучили су да на улици оставе фрижидер, разлог је невјероватан

Група добрих људи прије неколико дана у сарајевском насељу Пофалићи дошла је на идеју да постави фрижидер који ће бити доступан свима, а у којем ће се налазити храна и пиће за све оне који нису у прилици себи обезбиједити пристојан оброк.

BUKA portal / 12. август 2019

 

Елис и Муамер, заједно са пријатељима из насеља Пофалићи, иницирали су ову идеју и спровели у дјело. Циљ је, кажу, само један – пружити храну свима којима је потребна те стимулисати људе да не бацају оно што неко може појести, пише Клиx.

Фрижидер се налази непосредно поред хотела и укључен је у струју како би у вријеме топлих љетих дана храна одржала свјежину и квалитет.

 

 

– Нисмо очекивали овакву реакцију јавности. Објавили смо на Фејсбуку, а онда су многи подијелили и вијест се проширила – прича Муамер.

– Знате и сами колико хране се баца. Многи остатке хране закаче на контејнер и то одмах неко узме. Идеја је била да људи могу достојанствено доћи и узети из фрижидера храну, а не да узимају са контејнера – каже Елис.

Фрижидер је сада пун хране и пића, а помоћ је стигла и из Удружења Дар руке. Они су напунили фрижидер храном, а остатак новца су искористили за додатну помоћ једној породици.


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.