Све је спремно за Рун&Море викенд: Трке, концерти, нова стаза, едукације и забава

Све је спремно за Рун&Море викенд чији је централни догађај полумаратонска трка која је заказана за 20. април, потврдили су данас организатори овог догађаја.

Maja Isović Dobrijević / 17. април 2019

Foto: BUKA

 

Други по реду 'Вивиа Рун&Море Wеекенд' фестивал спорта, музике, забаве и едукације биће одржан од 19. до 21. априла у Бањалуци, у организацији Суппорт маркетинг центра, Атлетског клуба Бања Лука и Рун&Море Цоммунитy тима.

Горан Ћорић, директор фестивала рекао је да ће овај догађај бити већи у односу на прошлу годину.

"Имамо нову сертификовану стазу за двије главне трке, а то су полумаратон и трка на 10 километара. Ове године трчи се кроз град два круга, и неће се трчати преко источног, али ни западног транзита", рекао је Ћорић.

Соња Давидовић, министарка породице, омладине и спорта у Влади Републике Српске рекла је да је овај догађај највећи спортки догашај у РС.

"Приоритетне активности Министарства породице, омладине и спорта су на промоцији здравог живота и драго нам је да се овај догађај одржава у Бањалуци", истакла је Соња Давидовић.

Организатори су рекли да на улицама Бањалуке очекују око седам хиљада тркача.

У петак се одржава церемонија отварања фестивала са почетком од 18. 30 часова на тврђави Кастел. У 19.30 биће одржан концерт популарног бх. дуо Лака и Мирела, а са почетком од 21 час наступа Qуеен Реал Трибуте бенд. Улаз у петак на концерте је бесплатан за све посјетиоце.

У суботу након цјелодневних активности биће одржан  Партy тиме - лине-уп Фресх Wаве фестивала (ДЈ Јамес Забиела, Г Едд и Младен Томић), а улаз на овај догађај који почиње у 21 час је 10 КМ.

Главне трке на догађају од 21 и 10 километара, ако и штафетна трка заказане су за суботу, 20. априла у 9 часова на Тргу Крајине.

Организатори најављују велики број елитних тркача, а позивају све Бањалучане да изађу на улице да подреже тркаче.

Комплетан програм фестивала можете погледати овдје.

Мапу обуставе саобраћаја можете поглердати овдје.

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.