Све о условима за улазак у Хрватску: Објављен онлине формулар

Сви страни држављани који намјеравају да уђу у Републику Хрватску, као и хрватски држављани који немају пребивалиште или боравиште у Републици Хрватској, одговоре на сва питања везана за улазак у Републику Хрватску могу сазнати на једном мјесту.

BUKA portal / 22. мај 2020

С обзиром на ограничења која су на снази, због сузбијања ширења болести Ковид-19, а ради бржег добијања релевантних информација, сва најчешћа питања и одговори о условима уласка у Републику Хрватску, објављени су на званичној интернет страници Министарства унутрашњих послова на ОВОМ ЛИНКУ.

Ако свој одговор о условима уласка у Републику Хрватску не пронађу међу најчешћим питањима и одговорима, доступан је и онлине формулар за упите свих који намјерававају путовати у Хрватску те су им потребне информације о могућностима уласка у земљу.

Web страница и онлине формулар тренутно су доступни на хрватском, енглеском и њемачком језику, а планира се проширивање и на друге стране језике.

Подаци који се путем формулара траже од заинтересоване странке, а с циљем давања конкретног одговора, су држављанство, има ли регулисан статус странца у Хрватској (одобрен боравак), планирани датум доласка на гранични прелаз, име граничног прелаза на којем планира улазак те разлог доласка у Републику Хрватску.

Адреса узг.цовид@муп.хр и даље остаје мјесто на које се заинтересовани корисници могу обратити уз нешто другачију процедуру.

Како наводе из МУП-а Хрватске, након што особа пошаље упит на ову адресу, добиће аутоматски одговор у којем ће бити усмјерена на web страницу.

Туристи из земаља ЕУ који имају резервисан туристички смјештај приликом уласка у Хрватску требају дати на увид потврду резервације смјештаја, а ако посједују некретнину или пловило требају власништво доказати документацијом, истичу из МУП-а у одговорима на најчешћа питања о условима уласка у Хрватску.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.