Све спремно за спектакуларни фестивал у канјону Тијесно

Пето издање пењачког фестивала „Дрилл анд Цхилл“, уз подршку Града Бањалуке, биће одржан на литицама канјона Тијесно у периоду од 6. до 15. септембра.

BUKA portal / 04. септембар 2019

У конкуренцији учествују бројни љубитељи екстремних спортова који долазе са готово са свих континената, саопштили су организатори.

Према најава из пењачког клуба „Екстрим“ који је организатор фестивала, ове године ће на једној од најспектакулранијих манифестација овог типа учествовати рекордан број учесника из читаве БиХ, Европе, али и свијета. 

"У току фестивала, учесници ће имати прилику да науче да праве нове пењачке смјерове, те да учествују у многобројним другим радионицама као сто су жонглирање, акробатика, јога, исправно тренирање за пењање и ферментација хране," кажу организатори.

У претходне четири године, од када се одржава, овај фестивал је окупио хиљаде авантуриста који су помогли у опремању стотина нових нових пењачких смјерова и више од десет „хајлајн“ линија, укључујући и 413 метара дугу траку која је развучена преко ријеке Врбас.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.