Сви причају о Српкињи у Милвокију: Ирена Ивић спасила дијете на улици

Она је возила градски аутобус улицама Милвокија, на својој свакодневној рути, када је у једном тренутку скренула поглед и угледала босоного дијете, старо око двије године, како само трчкара улицом

BUKA portal / 11. јануар 2019

Ирена Ивић, возач аутобуса у Милвокију, зауставила је возило којим је управљала када је видела босоного дијете како само лута улицом, а о њој сада пише ЦНН.

Она је возила градски аутобус улицама Милвокија, на својој свакодневној рути, када је у једном тренутку скренула поглед и угледала босоного дијете, старо око двије године, како само трчкара улицом. Дијете је било оскудно одјевено, босоного, док је напољу температура била испод нуле, пише Недељник

Одмах је зауставила возило, са све путницима у њему, истрчала из аутобуса и кренула према дјетету. Узела га је и унијела у аутобус, а једна путница је понудила своју зимску јакно како би се дијете увило у њу и угријало.

Ивићева је с дјететом у крилу, позвала надлежне службе и чекала да они дођу. Када су дошли полицајци и ватрогасци, преузели су дијете, а касније се открило да је мајка оставила дијете само у дворишту.

Социјалне службе су дијете предале оцу.

Градске власти одржале су у четвртак конференцију у знак одавања почасти Ирени Ивић, а она је тим поводом само рекла да је била захвална што се нашла у право вријеме, на правом мјесту.

"Апсолутно обожавам дјецу, некада сам била учитељица и сам имам дјецу, тако да сам срећна што сам успела да помогнем овом слатком недужном дјетету", додала је она.

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.