“Сви треба да одемо, да их лече њихови лекари са сумњивим дипломама, да им граде њихове архитекте…”: Рале Миленковић о одласцима из земље

Глумац и режисер Радослав Рале Миленковић у интервјуу недеље Радија Слободна Европа (РСЕ)

Nedeljnik / 22. септембар 2019

Printscreen

Говорио је о томе зашто подржава студенте који су блокирали Ректорат Београдског универзитета, али о све већем броју младих који одлазе из земље, о чему се много прича у последње време. Почетком недеље је одјекнула вест и да је глумац Никола Ђуричко напустио земљу а одласци су поново постали важна тема о чему је писао и Недељник – јер не само што су објављени алармантни подаци о броју људи који је отишао из земље, већ су отишли – што привремено, што за стално – и неки људи за које се не би помислило да имају разлога за такав корак.

“Ја бих предложио и старијим да оду. Мислим да сви треба да одемо и да ово оставимо. Ово више није ни друштво, ни земља. Треба да потражимо неким спас у овом потопу, у овој катаклизми. Треба да оставимо тим похлепницима на власти да уживају у томе што су награбили, да их лече њихови лекари са сумњивим дипломама, да им граде њихове архитекте…

У неком идеалном исходу, било би дивно да их оставимо саме, да их више не ометамо и да их на тај начин изолујемо. То није питање бојкота, њих треба изоловати”, рекао је Миленковић за РСЕ. О томе зашто је мала подршка студентима, је рекао:

“Запањен сам, не због тога што то треба да буде масовно и да изазове неке масовне протесте. Мени је нејасно шта је проблем у њиховим захтевима?! То су два захтева, врло једноставна. Не могу да верујем да има ико разуман ко може да буде против таквих захтева. Они на то имају право. То су наша деца”.

 

Недељник


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.