“Свијет је доживио колективно сагоријевање.Ови дани су ме натјерали да се замислим…”: Селектор њемачке репрезентације о људима који мисле само на моћ и профит у доба короне

Селектор фудбалске репрезентације Немачке Јоаким Лев рекао је данас да је пандемија коронавируса знак да се Земља брани од модерног друштва и истакао да би ово требало да буде позив на буђење људима који су усресређени само на “моћ и профит”.

Agencije / 19. март 2020

 

“Посљедњих неколико дана натјерало ме је да се замислим. Свијет је доживио колективно сагоријевање. Осјећам да се Земља мало брани од људи који увијек мисле да могу све и да знају све”, рекао је 60-годишњи Лев.

Он је поздравио одлуку о одлагању пријатељских утакмица и Европског првенства истакавши да су “здравље људи и њихова безбједност главни приоритет”.

Лев је такође осудио и популистичке политичаре, али и истакао да приоритети људи нису тамо гдје би требало да буду.

“Брзина којом су људи дјеловали посљедњих година било је немогуће побиједити. Моћ, похлепа, профит, бољи резултати, постављање рекорда били су у првом плану. Еколошка катастрофа у Аустралији или негдје другдје, болест попут еболе у Африци… Сада имамо нешто што утиче на цијело човјечанство”, рекао је Лев.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.