Свјетски дан књиге и ауторских права

УН-ова организација за образовање, знаност и културу Унесцо, обиљежава Свјетски дан књиге и ауторских права уз помоћ бројних издавача, књижара, учитеља и стручњака за комуникације.

BUKA / 23. април 2021

 

Свјетски дан књиге и ауторских права обиљежава се 23. априла сваке године као симболичан датум у свјетској књижевности јер је тога дана 1616. године умро Мигуел де Цервантес, а родио се Wиллиам Схакеспеаре, те се сама замисао заснива се на каталонском обичају даривања књига и ружа .

📚📖23. АПРИЛ - СВЈЕТСКИ ДАН КЊИГЕ И АУТОРСКИХ ПРАВА📖📚 Унеско подсјећа колико је важно да се одвоји вријеме за самостално...

Постед бy Народна и универзитетска библиотека Републике Српске он Фридаy, Април 23, 2021

УН-ова организација за образовање, знаност и културу Унесцо, обиљежава Свјетски дан књиге и ауторских права уз помоћ бројних издавача, књижара, учитеља и стручњака за комуникације. Унесцо жели свакога, а посебно младе, потакнути на читање те промицати издаваштво и заштиту интелектуалног власништва путем заштите ауторских права. Одлука о обиљежавању Свјетскога дана књиге и ауторских права донесена је на Општој конференцији Унесцо-а одржаној у Паризу 1995. године.

Унесцо има и друге програме везане уз књиге и књижевност. Године 1948. организација је започела амбициозан програм с подручја превођења, а један од главних дијелова тога програма јест Индеx Транслатионум, међународна библиографија превода која садржи податке из више од стотину земаља и омогућује увид у све оподатке о превђењу некога дјела.

Обиљежавање Свјетског дана књиге у РС

Завод за уджбенике и наставна средства Републике Српске обиљежиће 23. април - Свјетски дан књига пригодним програмима и активностима, те попустом од 50 на њихова издања.

 

 


 

 

Све је спремно за представљање Предшколске радилице у књижари у Бијељини. Искористите попуст 50% на сва наша издања који вриједи само данас на Свјетски дан књиге!

Постед бy Завод за удзбенике РС он Фридаy, Април 23, 2021

 

 

Попусти су најављени и у књижарама Култура.

☀️ Сутра искористите лијепо вријеме и са породицом, пријатељима, или сами, прошетајте до наших књижара - јер вас тамо...

Постед бy Књизара Култура Бања Лука он Тхурсдаy, Април 22, 2021

Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.