Таксиста из Завидовића бесплатно превози дјецу с потешкоћама у развоју

Док смо прије неколико мјесеци могли читати о таксисти из Сарајева који је из возила избацио дијете с аутизмом, у другом дијелу наше земље, тачније у Завидовићима, постоји таксиста који бесплатно превози дјецу с потешкоћама у развоју.

BUKA portal / 07. новембар 2019


Наиме, Харис Полић из Завидовића, који се прије неколико мјесеци почео бавити таксирањем, на својој Фацебоок страници објавио је поруку којом позива родитеље дјеце с потешкоћама у развоју и другим болестима да га слободно позову те да ће им осигурати бесплатан пријевоз до болнице.

На ову одлуку се, каже, одлучио јер већина родитеља нажалост није у могућности да своје дијете одведе до болнице због слабог финансијског стања. Каже да је људски да се у таквим ситуацијама помогне.

"На идеју о бесплатној вожњи дјеце с потешкоћама у развоју дошао сам тако што свакодневно гледам, како у медијима тако и у окружењу у којем живим, да је све више дјеце која су обољела. Њихови родитељи најчешће су без посла, а у мојој чаршији има доста примјера. Надам се да ће ова моја одлука бар на неки начин помоћи некоме, јер за мене је то ситница, а некоме ће добро доћи", рекао нам је Харис Полић.


 

Каже како би и његове колеге такођер требале бити хумане и одвојити мало свог времена да помогну особама које су у потреби.

"Родитељи којима буде потребна вожња могу ми се обратити путем телефона: 061/ 583-839 и бит ће испоштовани у свако доба дана", казао је.

Сви родитељи обољеле дјеце и дјеце с потешкоћама у развоју Харису се могу јавити и путем Фацебоок странице.

 

(Клиx.ба)


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.