Тегелтија за Н1 коментарисао снимак који је објавио портал Журнал

Предсједник Високог судског и тужилачког вијећа Милан Тегелтија коментарисао је видео разговора између њега и Нермина Алешевића и предају новца инспектору СИПА-е Марку Панджи који је данас објавио портал Журнал.

BUKA portal / 23. мај 2019

"Једини мој коментар је да чак и овакав какав је тај снимак, исјечен и законски врло упитан, у цјелости потврђује наводе из мог демантија. И на том и таквом снимку се јасно чује како говорим 'Ја ти сад ништа не могу помоћи', те господина Алешевића упућујем да ми достави документе, број предмета и поступајућег тужитеља, а што је редовна пракса у ВСТС по приговорима странака на дужиу трајања поступка", навео је Тегелтија за Н1.


Журнал је раније објавио да је предсједник ВСТВ-а Милан Тегелтија умијешан у коруптивне радње. Конкретно, да је трговао кривичним истрагама. Журнал наводи да је за предсједника ВСТВ-а Милана Тегелтију, инспектор СИПА-е из Бањалуке Марко Панджа преузео 2.000 КМ, да како тврди Журнал убрза истрагу за бизнисмена Нермина Алешевића из Велике Кладуше који је сувласник компаније у кругу Агрокомерца. Алешевић се пожалио на нефункционисање рада Тужилаштва КС.

Данас је Журнал објавио и видео разговора инспектора СИПА-е Марка Пандже и бизнисмена Нермина Алешевића, те предсједника ВСТВ-а Милана Тегелтије са Алешевићем, у којима Тегелтија наводи да ће завршити предмет у Тужилаштву КС.

Преузето са Н1


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.