Терористички напад у Египту: Повријеђено најмање 17 особа, мета био туристички аутобус

"Скај њуз Арабија" јавио је да је експлозив детониран док је аутобус пролазио поред музеја у Гизи, на ободу египатске пријестонице Каира.

BUKA portal / 19. мај 2019

Foto: Twitter

КАИРО - Најмање 17 људи, већином страних туриста, повријеђено је данас у снажној експлозији у близини аутобуса код новог Великог египатског музеја који се гради на подручју пирамида у Гизи, јавља лист "Нешенел" из Уједињених Арапских Емирата.

Према информацијама овог листа из египатских служби безбједности, највјероватније је детонирана импровизована експлозивна направа.

"Скај њуз Арабија" јавио је да је експлозив детониран док је аутобус пролазио поред музеја у Гизи, на ободу египатске пријестонице Каира.

На фотографијама са мјеста експлозије види се како амбулантне службе помажу повријеђенима, оштећени аутобус и туристи који се држе за главе док излазе из возила на којем су попуцала стакла.

Наводи се да за сада нико није преузео одговорност за напад, али се подсјећа да се египатске безбједносне снаге боре против снага Исламске државе у Египту, посебно у сјевероисточној области Синаја.

Ројтерс такође наводи да нема података о томе да је неко погинуо, а извор из египатских безбједносних служби казао је да су међу повријеђенима држављани Јужне Африке.

Један од очевидаца, Мохамед ел-Мандух који је је био у возилу у близини, казао је Ројтерсу да се зачула "веома гласна експлозија".

Извор: Агенције


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.