ТКО ТО ТАМО ХОДА

Шта мушкарчине* раде на гаy паради? Па туку и разбијају све редом - што и иначе мушкарчине раде на гаy паради.

Adel Homoraš / 06. септембар 2019

printscreen

И стварно, погледајмо мало боље и видимо како се мушкарчине припремају и с нестрпљењем очекују недељу, тај дан, гдје ће коначно све и бошњачке и хрватске и српске мушкарчине заједно тући и разбијати, гдје ће и ходже и попови тај дан позивати на борбу против блуда и неморала, а већ сутра примити мито и запослити пола родбине по вјерским институцијама и гдје ће се тај дан свим средствима покушати стати у крај шетњи, пардон, паради од Вјечне ватре до Трга Босне и Херцеговине.

Заборавити ће тај дан сви конститутивни народи у Босни и Херцеговини да се треба међусобно мрзити. Тај дан ће сва три конститутивна народа у својим ратним униформама које чувају "за не дај Боже, ако поново крене", и с береткама, шајкачама и усташким капама на главама изаћи на улице и заједничким снагама ударати и тући све редом, ваљда, показујући свијету, да је прошлост остављена у деведесетим, те да они желе градити будућност ове земље и да им на том путу једино стоји ова недјељна гаy** парада.

Заборавити ће тај дан сви грађани да се треба дизати против политике и политичких странака, против корупције, непотизма и криминала, прије свега папиром и оловком, сваке друге, односно, сваке четврте године, а затим и грађанским бунтом, а не палијом против гаy параде.

Заборавити ће тај дан сви робовласнички пијуни на робовласнички и приватни систем и на свој рад од јутра до сутра, заборавити ће они да тај једини слободни дан у седмици требају одвојити за излет у природи, а не за гаy параду. Свакако ти исти пијуни су заборавили да се требају дизати против својих робовласника и система, а не против гаy параде.

Заборавити ће тај дан све навијачке групе на боју дреса, па ће тај дан дисати и ударати као једно, а већ на сљедећем дербију разбијати главе једни другима и на супротним странама трибина скандирати фашистичке пјесме и палити заставе.

Заборавити ће тај дан и велики број вјерника на своје вјерске обавезе, па ће тако у недељу умјесто у цркву или джамију, отићи на гаy параду с надом како ће се зауставити тај разврат и блуд, а послије, у прву кафану свратити и остати у њој до сабаха. Свакако је и то у духу наше традиционалне породице.

Заборавити ће тај дан и дежурни пратиоци за тастатурама да се нигдје још оваква буна није дизала, ни за одбјегле синове који усмрћују невину дјецу по улицама, ни за студентске домове и улице које носе називе по ратним ђенералима, ни за многе школе широм земље које имају више кровова него школованог особља, ни за велики број дјеце с потешкоћама у развоју која нису кренула у школу са својим вршњацима, ни за све мушкарчине који ће данас злостављати своју дјецу и жену, тј. живјети у духу наше традиционалне породице, а већ сутра бити прави примјер родитеља и мужа, ни за све мушкарчине који ће тући и омаловажавати само слабије и немоћније од себе, никад јаче од себе и који никад неће стати на страну мањине, јер за такву ствар треба имати оно што мушкарчине немају - чисто срце и велика муда, ни за многе модре мајке и жене, које немају храбрости тражити своја права испред традиционалних норми које су им постављене и које ће тај дан бити сретне што њихови мужеви и синови одлазе тући неког другог, а не њих. 

Зато немојте заборавити да је тај 8. септембар прилика и за њих. И за нас.

Тог 8. септембра имамо прилику показати Еуропи своје право лице.

Можемо подржати, а и не морамо.

Можемо мијењати, а и не морамо.

На нама је.

 

*Мушкарчина у нашем рјечнику означава ону особу која је јака и снажна само у групи, означава кукавицу која ће своју снагу показивати само над слабијим, над женама, над старијим и изнемоглим особама, инвалидима као и над свим оним над којим моћ имају. Мушкарчина у нашем рјечнику може означавати и татине синчине којим је дато да "не раде ништа а имају све", као и на све хумористе који ће, ваљда, показивајући свој смисао за хумор, на свако изговорено "осам", онога који је изговорио проносати на свом полном органу, и то углавном мушкарце и углавном не у своја четри зида.

** "Геј" је хомосексуална особа било којег спола, мада се чешће употребљава за мушке хомосексуалце. Ријеч "геј" долази од енглеске ријечи "гаy" што значи "сретан", "весео", "радостан". Док ријеч "педер" означава уврједљив и погрдан назив за "геј" мушкарца.
 


Бука препорука

Колумне

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.