Тонy Цетински није крив за смрт пјешака којег је прегазио

Пјевач и глазбеник из Ровиња Тонy Цетински неправомоћно је у уторак ослобођен на пазинском Опћинском суду због прометне несреће која се догодила 3. студенога 2017. у Пустој улици у Ровињу, када је прегазио пјешака који је лежао на колнику.

Fena / 10. септембар 2019

Jutarnji.hr

Оптужница пулскога државног одвјетништва теретила је Цетинског да је 3. студеног 2017. из нехаја изазвао прометну несрећу која је за посљедицу имала смрт 62-годишњег Ибрахима Кевљанина, пише Хина.

Наиме, мушкарац је у тешкоме пијаном стању од 3,46 промила на леђима лежао на колнику Пусте улице када је Цетински возећи мерцедес прешао преко њега. У оптужници је наведено да је за управљачем сједио у заваљеном положају, што је Цетински у изношењу обране побио и изјавио да му је позиција сједала иста откако вози тај аутомобил.

Одвјетништво се осврнуло и на његову досадашњу прекршајну осуђиваност, то јест да је у неколико година имао два прометна прекршаја, а Цетински је рекао је да на годину возећи пријеђе око 100 тисућа километара, што и није тако страшно узимајући у обзир колико времена проводи у аутомобилу.

Цетински је у јавности и на суду изјавио да му је жао што се та несрећа догодила, но није могао утјецати на развој ситуације због непрегледности улице и чињенице да уопће није видио да човјек лежи на цести.

Иначе, готово сви испитани свједоци потврдили су да је улица у којој се несрећа догодила јако уска и непрегледна, а посебно завој гдје се несрећа догодила, да у тренутку несреће у улици није било знака за ограничење брзине те да је он постављен недавно с ограничењем брзине од 20 километара на сат. 

Суђење у овом случају почело је 22. свибња, а прошлог је тједна закључено завршним ријечима.  


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.