Торцида Брач упутила саопштење, повријеђени супетарски ватрогасац им поручио: Срамите се!

У нападу по националној основи који се догодио у Супетру на Брачу озлијеђен је, подсјетимо, и млади локални ватрогасац Томо Доманчић јер је стао у обрану сезонаца, на које је насрнула група момака уз ријечи 'Ди је Србин?'...

BUKA portal / 11. јун 2019

Тај дан се у Супетру одржавао Торцида куп, а сумња се да су управо посјетитељи тог догађаја судјеловали у нападу. Због тога је градоначелница Ивана Марковић ускратила новчану и сваку другу помоћ организаторима Торцида купа, на што је реагирала Торцида Брач, чије приопћење преносимо у цијелости.

"Понукани изјавама локалних политичара поводом немиле ситуације која се неки дан догодила у Супетру око 4. сата ујутро, осјећамо потребу извијестити јавност да је такво колективизирање кривње, прије било каквог законитог утврђивања чињеница, усмјерене на Торциду Брач недопустиво и злонамјерно, те искључиво усмјерено на прикупљање јефтиних политичких бодова.

Наиме, Торциде Брач је дана 08.06.2019. (субота) организирала 6. издање малоногометног турнира Торцида Брач Куп који се одвио од 18:00 до 22:00 сати, без иједног инцидента, док је карактер турнира, као и сваке године до сада, био хуманитаран.

Но, оно што се догодило у касне ноћне сате након турнира није и не може бити под контролом Торциде Брач, нити ми као организација можемо сносити санкције за таква недјела. Међутим, дијелу медија и јавности, а поглавито локалним политичарима на власти у Супетру, то никако није јасно, (а требало би бити), па примјењују методу колективне кривње уз најаву ”вјечне забране” кориштења бетонског ногометног игралишта и укидања новчане потпоре Торцида Купу, чиме се ствара дојам да је тај турнир егзистирао на грбачи градског прорачуна, што није истина.

Непобитна чињеница је да је градоначелница Супетра ту, иначе симболичну финанцијску потпору, укинула још прије 2 године, као што нам је ускратила и дозволу за израду графита посвећеног страдању Вуковара у Домовинском рату.

На крају желимо истакнути да је овај турнир препознатљив управо из свог хуманитарног карактера, а који се сада жели забранити ради изолираног инцидента, те да се цјелоукупни новац који се стекао одржавањем турнира сваке године прослиједио у хуманитарне сврхе, било да се ради о помоћи потребитим људима с Брача или људима из других дијелова РХ, обнови вуковарског водоторња, поплављеним подручјима или бившим играчима Хајдука, стога не дозвољавамо и одбијамо да се на такав начин блати наша удруга и сви чланови Торциде Брач!’.

Приопћење Торциде Брач коментирао је на Фацебооку супетарски ватрогасац Томо Доманчић који је озлијеђен док је стао у обрану нападнутих људи.

"Зашто нисте могли написат да осуђујете напад. Јел то тако тешко, а да не напомињем да нисте споменули да је овај што ми је нос поломио ухићен у вашим просторијама... Срамите се", написао је ватрогасац.

Преузето са Слободнадалмација.хр


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.