Трамп на граници с Мексиком: То је питање здравог разума, без зида биће проблема и много мртвих

Амерички предсједник Доналд Трамп (Трумп) бранио је у Мекелену, тексашком граду на граници с Мексиком, своју идеју о изградњи зида, која је изазвала расправу с демократима те узроковала дјелимичну парализу америчке администрације.

BUKA portal / 11. јануар 2019

 То је питање здравог разума. Њима треба препрека, њима треба зид. Без тога биће само проблема. И много мртвих - рекао је Трамп додавши како "нема ничега бољег од зида".

Амерички предсједник тражи 5,7 милијарди долара за изградњу зида коју је обећао током кампање, док његови политички супарници категорички одбијају деблокирати средства за пројект који сматрају неморалним, скупим и недјелотворним.

Због застоја у расправи о буджету, већ више од двије седмице око 800.000 запосленика савезне владе није примило плату. Дужа блокада савезне владе "знатно би се одразила" на водећу економију свијета, упозорио је шеф америчке централне банке Джером Пауел (Јероме Поwелл).

Прије него што је слетио у Тексас, Трамп је на Тwиттеру објавио да ће отказати учествовање на Свјетском економском форуму у Давосу, који се одржава од 21. до 25. јануара, упозоравајући на "непопустљивост демократа". 

 

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.