ТРЧИ ОДГОВОРНО: Шести Бањалучки полумаратон 11. октобра

Бањалучки полумаратон је манифестација која ће се по 6. пут одржати у Бањалуци, 11.10.2020. године

BUKA portal / 14. септембар 2020

 

Због неповољне епидемиолошке ситуације, у ситуацији смо да организацију догађаја прилагодимо препорукама Института за јавно здравље.   

У складу са препорукама Института за јавно здравље за одржавање дистанце и лимит окупљања од 50 људи на једном мјесту, неће бити групног старта као сваке године. Сви тркачи који желе да истрче своју дистанцу моћи ће да стартују из Тврђаве Кастел, појединачно или у мањим групама, од 08:00 до 11:00х, на сам дан одржавања трке.

У Тврђави Кастел ће бити организован старт и циљ, али број окупљених ни у једном тренутку неће моћи да пређе лимит од 50 особа. Тркачи ће морати своју трку да заврше до 14:00х. У периоду од старта првог тркача, до завршетка трке биће обезбијеђено освјежење за све учеснике како у Тврђави Кастел, тако и на новој траси бањалучког полумаратона.

Овогодишњи слоган Бањалучког полумаратона је „Бања Лука трчи одговорно“. Позивамо све спортисте и рекреативце, да нам се придруже и да и ове године истрче полумаратон или једну од мањих дистанци. Како је доказано да трчање појачава имунитет, можемо да кажемо да је и то један од начина који нам помаже да се заштитимо од свих пријетњи по наше здравље. Такође нам помаже, да у периоду смањеног кретања задржимо добру кондицију, а и да заштитимо своје психичко здравље.

У склопу Бањалучког полумаратона који је дужине 21,1 км, наши тркачи имају могућност да истрче и Бањалучку штафету, Бањалучких 10 км и Бањалучких 5 км. Нажалост ове године смо нашу трку за најмлађе, „Бамбини маратон“ као и трку Фун-Рун-а, због препорука Института за јавно здравље одлучили да откажемо. Са нашим малишанима ћемо се дружити  и трчати у неком наредном периоду.

Како би на још један начин показали да „Бања Лука трчи одговорно“, свим тркачима који желе, омогућавамо и другу опцију да истрче своју трку. Она се састоји у томе да сви који желе да могу да изаберу своју трасу и на њој истрче своју трку  у периоду од 26. септембра до 11. октобра.

За све детаље око одржавања трке, начине пријаве и преузимања учесничких пакета, те објаве резултата пратите странице на Фацебооку, Инстаграму, као и на нашем званичном сајту www.бањалукамаратхон.цом


 

 

 

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.