Трећи дан блокаде градског одлагалишта 'Уборак'

Скупина становника Мостара окупљена око неформалне групе грађана "Јер нас се тиче" трећи дан држи у блокади градско одлагалиште отпада "Уборак".

BUKA portal / 12. јун 2019

 

Проблеми с депонирањем отпада на "Уборку" вуку се већ дуже вријеме, а ситуација је ескалирала задњих дана када је откривено да је на одлагалиште комуналног отпада депонирана одређена количина дехидрираног муља с постројења за пречишћавање отпадних вода у Мостару у којему је регистрирана висока концентрација тешких метала.

Групе грађана "Јер нас се тиче" тражи санирање градског одлагалишта те не допушта градским комуналним подузећима одлагање прикупљеног смећа.

"Молимо вас за солидарност и подршку, јер ће одговорни за каос са смећем по граду највјеројатније кривца тражити у нама, а не у онима који су проузроковали овај грађански бунт. На овај начин штитимо нашу дјецу и све грађане Мостара на дугорочни период", поручили су из групе "Јер нас се тиче".

Позвали су суграђане на разумијевање те су затражили њихову подршку како би се приморало одговорне да што журније приступе рјешавању еколошког проблема у Граду на Неретви.

"Знамо да вам није и неће бити лако, али замислите кроз шта пролазе становници Бјелопољске котлине свакодневно, који су директно угрожени депонијем, уз још једну напомену да се овај проблем односи на све вас, јер канцерогени, анимални, медицински и други отпад завршава у зраку који удишете, у води коју пијете", стоји у приопћењу за јавност неформалне групе грађана "Јер нас се тиче".


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.