Трифуновић: Силоватељ попут Мике сједи с Вучићем и сви ћуте

Њих две и остале девојке које су стисле петљу да проговоре, требало би да допру до њих и охрабре их да достојанствено проговоре, јер онда заиста нису саме

BUKA portal / 21. јануар 2021

 

"Оно што би сада, кад се лавина већ покренула, било најучинковитије, јесте да ове храбре младе жене мотивишу и друге девојке које су злоупотребљене и које ћуте због моћи, имена и положаја својих злостављача. Јер, има међу њима још Ива и Милена. Њих две и остале девојке које су стисле петљу да проговоре, требало би да допру до њих и охрабре их да достојанствено проговоре, јер онда заиста нису саме", прича за Нова.рс глумац Сергеј Трифуновић о случају Мирослава Мике Алексића.

Глумац Сергеј Трифуновић пружио је подршку младој глумици Милени Радуловић и осталим колегиницама које су оптужиле професора глуме Мирослава Мику Алексића за силовање и недозвољене полне радње над њима. Он сматра да су девојке охрабриле и друге жртве, којих је данас много, да коначно проговоре о насиљу без имало стида и срама. Међутим, Трифуновић истиче да Алексић није и једини коме треба судити своје ученице, те да се сличне ствари, као у његовој школи глуме, дешавају и у другим сферама друштва која су уско повезана са српским функционерима.

“Овде није у питању само Мика Алексић или шта урадити само са његовом главом. Шта је такође са Симом Спасићем, човеком који је силовао своју жену и ошишао је ножем, а потом се на суђењу појавио у мајици на којој стоји натпис ‘Није силовање ако ти је жена’?! И такав човек онда стоји раме уз раме са председником државе”, истиче Сергеј за Нова.рс, потом се осврћући и на остале политичке моћнике.

“Кроз исту чаршију, годинама провејавају гласине о ‘бунга-бунга’ журкама које у спа-центру ‘Цезар’, у власништву Драгана Симовића, Дачићевог саветника, организују људи са политичког врха. Исте такве гласине колају о клубу ‘Тигар’ у Јагодини, у власништву Драгана Марковића званог Палма”, каже Сергеј и подвлачи да је свим срцем уз Милену Радуловић и Иву Илинчић.

“Оно што би сада, кад се лавина већ покренула, било најучинковитије јесте да ове храбре младе жене мотивишу и друге девојке које су злоупотребљене и које ћуте због моћи, имена и положаја својих злостављача. Јер, има међу њима још Ива и Милена. Њих две и остале девојке које су стисле петљу да проговоре, требало би да допру до њих и охрабре их да достојанствено проговоре јер онда заиста нису саме. Девојчице које нису део јавног живота размишљају: ‘Лако је њима, оне су глумице, а ко ће мене да заштити и коме ја да се обратим’. О томе се ради. И то јесте највећи проблем. Гомила девојчица које су биле злостављане, ћуте негде у Пироту, Нишу, Јагодини, другим градовима и селима. Због њих би Ива, Милена и остале девојке требале да се јавно заложе и да објасне и тим девојчицама да нису саме”, закључио је Трифуновић.

Од суботе увече, када је Алексић и приведен, у јавност је изашло још неколико полазница његове глумачке школе, које су безрезервно подржале Милену, и изразиле дубоко саосећање са ужасима кроз које је прошла, али изнеле и своја негативна искуства са Миком Алексићем. Једна од њих је и глумица БДП -а, Ива Илинчић, која је заједно са Миленом и још пар девојака, пријавила Алексића полицији.

Милена Радуловић, једна од жртви професора глуме Мирослава Мике Алексића, који се сумњичи за силовање и недозвољене полне радње над неколико девојака, стигла је данас нешто пре 11 сати на саслушање у Више јавно тужилаштво у Београду.

Мирослав Мика Алексић је саслушан у понедељак у Вишем јавном тужилаштву, након чега му је одређен притвор до 30 дана.

Осумњичени се терети да је у периоду од 2008. до 2020. године, за извршење 8 кривичних дела Силовања из чл. 178 КЗ и 7 кривичних дела Недозвољене полне радње из члана183 КЗ на штету 6 оштећених, од којих је једна малолетна, док су према осталим оштећенима радње извршења предузете и док су биле малолетне и након пунолетства, наводи се у саопштењу тужилаштва.

Иако је полиција најпре саопштила да је Алексић кривична дела чинио од 2012. године, тужилаштво наводи да је реч о ранијем периоду, односно још из 2008. године.

Иначе, Алексић је раније на саслушању рекао да није починио кривично дело, као и да не зна зашто су поменуте девојке то испричале.

Помоћ жртвама

СОС телефон Аутономног женског центра је 0800 100 007 и доступан је радним данима од 10х до 20х.

Позиви су бесплатни.

Национална СОС линија за жене жртве насиља је 0800-222-003.

 

Нова.рс


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.