Тривић поручила: „У земљи у којој сви ћуте, нешто дефинитивно не штима“

Навела је и како власт не би требало да се брине зато што неко тражи своја права, да се такве ствари редовно дешавају у цијелом свијету, да људи штрајкују, показују своје незадовољство, како би се ствари поправиле и ријешиле у корист грађана.

T.Č. / 09. октобар 2019

 

Стиче се утисак да у овој земљи нема никаквог бунта, да се нико не буни због одређеног вида страха који постоји. Постоје примјери људи који су се бунили, тражили нека своја права и послије су били кажњени. Тио није добро за ову земљи и то није добро за ову власт“, поручила је из скупштинске сале народни посланик Јелена Тривић говорећи о ћутању интелектуалаца и гушењу критичке свјести у нашем друштву.

Навела је и како власт не би требала да се брине зато што неко тражи своја права, да се такве ствари редовно дешавају у цијелом свијету, да људи штрајкују, показују своје незадовољство, како би се ствари поправиле и ријешиле у корист грађана.

Док сам живјела у Италији, тамо је сваки дан неко штрајковао, али то нису штрајкови како се овдје пежоративно схватају, у неком лошем смислу као да неко руши државу или ако је протест да неко жели да сруши Владу. Није сваки протест усмјерен да се руши Влада, да се руше институције, али је код нас створена таква атмосфера ко год се буни да иде у том правцу, што је потпуна неистина и лаж“, поручила је Тривић додавши да се у БиХ треба развијати свијест о важности исказивања незадовољства, али и и о томе да то није ништа лоше, ни опасно. 

Нагласила је и да се јако брине за земљу, за народ и нацију у којој сви ћуте, а поготово интелектуалци који би требали причати о друштвеним проблемима.

Ту нешто не штима, закључила је.

„Јадно је оно друштво у којима је глас интелектуалца замро. А такво друштво смо ми. И све иде у том правцу, и све је горе и горе“, рекла је Тривић.

 


 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.