Трумп на Тwиттеру објавио локацију сусрета са Ким Јонг-уном

Други сусрет на врху на којему ће судјеловати амерички предсједник Доналд Трумп и сјевернокорејски челник Ким Јонг-ун одржат ће се у Ханоју, пријестолници Вијетнама, 27. и 28. фебруара, објавио је у петак Трумп у поруци на Тwиттеру.

BUKA portal / 09. фебруар 2019

Земља и надневак одржавања тог другог повијесног суммита - након љетошњег у Сингапуру - били су познати, али се није знало точно мјесто.

"Моји изасланици су управо напустили Сјеверну Кореју након веома успјешног састанка", написао је Трумп на Тwиттеру. Суммит ће се "одржати у Ханоју, у Вијетнаму, 27. и 28. фебруара.

"Једва чекам сусрет с Кимом и помак на пољу мира!", рекао је.

Амерички изасланик за Сјеверну Кореју Степхен Биегун завршио је у петак тродневни посјет Пјонгјангу камо је допутовао ради припреме суммита. Изасланици двију земаља су се договорили да ће се поново састати прије 27. вељаче.

"Сјеверна Кореја ће под водством Ким Јонг-уна постати велика господарска сила", оцијенио је такођер Трумп у другој објави на Тwиттеру.

"Неке ће то можда изненадити, али мене неће јер сам га упознао и добро знам што све може", додао је.

"Сјеверна Кореја ће бити други тип ракете - господарска ракета!", рекао је одушевљено Трумп који је још донедавно називао сјевернокорејског челника "човјеком-ракетом" смјерајући на сјевенокорејске покусе с балистичким ракетама.

Преузето са Агенција


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.