Трумп се пробио на Тwиттер!

Иако му је забрањен приступ Тwиттеру, Трумп је видео обраћања ипак успио објавити на тој друштвеној мрежи и то на профилу Бијеле куће

BUKA portal / 14. јануар 2021

Амерички предсједник Доналд Трумп обратио се јавности први пут након што га је Заступнички дом Конгреса опозвао.

Но, Трумп се у петоминутном говору нити једном није осврнуо на опозив који је у сриједу изгласан у Заступничком дому, већ је причао о прошлотједним нередима у Wасхингтону.

У обраћању Трумп каже како осуђује опсаду Капитола, али није преузео никакву одговорност за упад његових присташа у зграду Конгреса. Изјавио је и како ниједан његов истински присташа никад не би подржао политичко насиље.

- Насиље је супротно свему у што вјерујем и за што се залаже наш покрет, изјавио је Трумп у говору.

- Ниједан мој истински присташа никад не би подржао политичко насиље. Ниједан мој истински присташа не би могао непоштивати проведбу закона или нашу велику америчку заставу. Ниједан мој истински присташа никада није могао пријетити или узнемиравати своје колеге Американце. Ако учините било коју од ових ствари, не подржавате наш покрет, већ га нападате. И нападате нашу земљу. Не можемо то толерирати ”, рекао је Трумп о онима који су прошле сриједе дивљали на Капитолу носећи његово име на заставама и мајицама.

- Својим поступцима се можемо издигнути изнад злобе и пронаћи заједнички језик и сврху, поручио је Трумп.

Иако му је забрањен приступ Тwиттеру, Трумп је видео обраћања ипак успио објавити на тој друштвеној мрежи и то на профилу Бијеле куће. 

 

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.