Туристкиња изгубљена на пучини преживела једући - бомбоне

Туристкиња с Новог Зеланда Кусхила Стеин (45) успјела је преживјети два дана плутајући у гуменом чамцу недалеко од Грчке, захваљујући тому што је јела бомбоне.

BUKA portal / 06. новембар 2019

Ilustracija

 

Стеин је спашена у недјељу у подручју Егејског мора, недалеко од Крете након што је плутала на пучини 37 сати.

Преживјела је захваљујући »шачици бомбона« и тому што се умотала у пластичне вреће да би одржала топлину тијела, пише ББЦ.

С обзиром на то да је искусна морепловка Стеин је на главу ставила црвену врећицу те је користила огледало да би привукла позорност спасилаца

Након интензивне потраге грчка обална стража пронашла ју је 101 километар сјеверно од Крете, највећега грчког отока.

Њезина мајка, Wеиндy Стеин за Стуфф.цо.нз. је рекла да је њезина кћи обучена за преживљавање на мору, што јој је »вјеројатно очувало живу главу«.

Стеин се изгубила тако што је помагала пријатељу да превезе јахту с подручја јужне Турске до Атене.

По ријечима њезине мајке, за вријеме путовања одлучила је »протегнути ноге« те је у петак запловила према отоку Фолегандросу. Но на повратку јој је једно весло упало у море, а јак вјетар ју је 'отпухнуо' према пучини.

Пошто на одредиште није стигла у договорено вријеме, власник јахте је грчким дужносницима у суботу ујутро пријавио њезин нестанак.

У потрази и спашавању ангажирано је шест бродица, хеликоптер те подводни дрон обалне страже.

Док је плутала морем на чамцу је написала мајчино име и контакт податке, страхујући да можда неће преживјети.

Но насрећу, обална стража ју је спасила у недјељу ујутро »на пола пута између Крете и Фолегандроса«, рекла је Wендy Стеин, додавши да је Кусхила превезена у болницу гдје јој је указана помоћ због дехидрације.

По писању Неw Зеаланд Хералда, Стеин је, чим су је спасили назвала мајку и рекла јој: »Мама, остао ми је још један бомбон.«

 

(Хина)


Бука препорука

Репортаже

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.