Тwитттер уводи опцију ʽпрочитај прије него подијелиш ʼ

Компанија је започела Андроид тест за опцију која би требало да спријечи дијељење онога што се прије тога није прочитало.

BUKA portal / 15. јун 2020

 

Много је корисника друштвених мрежа који слијепо дијеле различите чланке а само на основу цлицк-баит (или схаре-баит) наслова или занимљивих фотографија.

Такви конзументи обично и не знају, нити провјере, о чему говори оно што су подијелили, а својим акцијама доприносе ширењу сензација и лажних вијести, пише Енгадгет.

Тwиттер планира да оваквом понашању стане украј, а будући да непромишљено дијељење угрожава комуникацију на интернету.

Тако је компанија већ започела Андроид тест за опцију која би требало да спријечи дијељење онога што се прије тога није прочитало, а у питању је функција која кориснике пита да ли желе отворити чланак који покушавају да подијеле.

Не изненађује да је Тwиттер дошао до ове идеје и функције, будући да компанија сада појачава борбу против дезинформација, а највише због предстојећих предсједничких избора у Сједињеним Америчким Државама.

И друге платформе предузимају сличне акције, а како би се подржало критичко мишљење и спријечило ширење садржаја који угрожавају слободе и доприносе ширењу лажних, безначајних и погрешних информација.

Извор: Агенције

 


Бука препорука

Наука и технологија

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.