У 35.години погинуо славни фудбалер Јосе Антонио Реyес

ЈОСЕ АНТОНИО РЕYЕС, трофејни фудбалер, крилни нападач Севилле, Арсенала, Реала, Атлетица, Бенфице и Еспанyола, погинуо је у 35. години у саобраћајној несрећи.

BUKA portal / 01. јун 2019

Реyес је био дијете Севилле, из које је у зиму 2004. у 21. години отишао у Арсенал, гдје је одлично играо, али није се успио аклиматизирати на Енглеску и тамошњи начин живота. Ипак успио је дати свој допринос освајању првенства гласовитих Инвинциблеса 2004., а годину дана касније узео је ФА Куп, те 2006, посљедње сезоне у Арсеналу, доћи до финала Лиге првака.

Слиједила је посудба у Реал, гдје у јединој сезони (2006/07) даје велики обол освајању наслова у Ла Лиги.

Да је Реyес човјек за трофеје, показао је и у идућем великану за којег је играо. Тијеком пет година у Атлетицу два пута је подизао пехар Еуропа Лиге, а освојио је чак и Интертото Куп. За вријеме ове гаже једну сезону провео је на посудби у Бенфици. У пуној снази, у 28. години, вратио се у своју Севиллу и тада је играо ногомет каријере.

Од 2014. до 2016. три пута заредом освајао је Еуропа Лигу. Задња сезона у врхунском ногомету била му је 2016/17, тијеком које је играо за Еспанyол.

 

 


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.