У Бањалуци нови билборд- Вирус за који има лијек!

У Бањалуци је данас код зграде РТРС и зграде владе РС постављен нови билборд

T.Č. / 14. октобар 2021

Билборд је постављен у склопу пројекта "Вирус за који има лијек!", којим УГ "Стоп моббинг"подсјећа Владу РС да у  Републици Српској не постоји Закон о правима, обавезама и одговорностима пацијената, чиме се отвара простор за корупцију и друге нелегалне активности у здравству.
“Билборд је постављен у близини Владе Републике Српске као подсјетник на важност доношења овог закона који је једини начин да пацијенти којима се ускраћују здравствене услуге могу да реагују, и тако остваре своја права унутар здравствених установа или у правосудним поступцима”, рекла је Аница Рамић, предсједница УГ "Стоп моббинг" која је јуче на Тргу Крајине организовала И потписивање петиције за доношење овог закона.

Слична иницијатива у току је и у Федерацији БиХ- само што овдје постоји закон, усвојен је 2010. године, али се, нажалост, не проводи у пракси, па се петицијом тражи његова пуна проведба.

Обе петиције се могу потписти и онлине, за доношење закона на ОВОМ линку, за пуну проведбу већ постојећег закона на ОВОМ линку.  

 


Бука препорука

Бука деск

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.