У Бањалуци покренута Школа спорта за лица са потешкоћама у развоју "Сунце"

Школа је бесплатна...

BUKA/M.I.D. / 08. јул 2019

 

Школа спорта за лица са потешкоћама у развоју "Сунце" недавно је покренута у Бањалуци. Ова школа основана је са циљем да се редовне физичке активности пруже лицима са потешкоћама у развоју.

"Школа је од јуна мјесеца почела са радом и већ броји преко 20 чланова. Наша визија је да спорт заиста јесте за свакога, а то ћемо и доказати кроз залагање и напредак који планирамо постићи са нашим члановима. Важно је да напоменемо да су тренинзи потпуно бесплатни и да је нас циљ да прикупљамо средства из других извора", рекли су за БУКУ из ове школице.

Овим путем позивају медије и институције да се укључе и препознају племенитост идеје за коју се залажу.

"Главна мотивација и успјех би нам био одлазак на Специјалну олимпијаду 2023.године у Берлину и надамо се да ћемо то и остварити уз помоћ наших чланова и свих добрих људи", истичу.

Школа је отворена за сва лица са потескоћама у развоју и сви су добродошли. Тренинзи се одржавају на Градском стадиону Борац.

Мајка Свјетлана чији је дјечак члан школе рекла је да њен сим има 9.5 година и да је сретна што је оваква школа покренута у нашем граду.

"Мој дјечак има аутизам и свакако смо га планирали уписати на неки спорт, али нисмо имали гдје у Бањалуци. Ова школица пружила нам је ту шансу и зато сам као родитељ јако срећна. Надам се да ће сви подржати рад ове школице", рекла је она.

 


Бука препорука

Друштво

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.