У Београду састанак Додика, Вучића и Орбана

Члан Предсједништва БиХ Милорад Додик разговарао је у Србији са предсједником Владе Мађарске Виктором Орбаном и предсједником Србије Александром Вучићем, сазнаје Срна.

Srna / 05. октобар 2019

Доминантна тема сусрета тројице лидера била је сарадња у региону и динамичнији развој билатералних односа Мађарске, Србије и ентитета Република Српска. Посебан нагласак, како сазнаје Срна, стављен је на могућност сарадње у изградњи енергетских инфраструктурнух објеката, али и на то како би Република Српска и Србија могле искротистити бенефите и помоћ које пружа Мађарска у оквиру пројекта "Сусједска помоћ".

Та врста помоћи односи се посебно на развој фармерске производње у Србији и Републици Српској која би била стимуилисана и кроз набавку механизације по врло повољним условима. Разговарано је о и формирању српско-мађарског инвестиционог фонда за подршку малим предузетницима у реалном серктору у Србији и Републици Српској.

Додик, Орбан и Вучић разговарали су и о европској перспективи овог региона, с нагласком на чињеницу да Мађарска треба предложити име новог европског комесара за проширење Европске уније.


Бука препорука

Регион

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.