У Индији у монсунској сезони 209 погинулих док се очекују нове поплаве

Индија је у сриједу издала ново упозорење од поплава за дијелове јужне државе Керала, док је број погинулих широм земље у монсунској сезони порастао на најмање 209 особа.

BUKA portal / 14. август 2019

 

Власти су упозориле мјештане Керале на екстремно обилне кишне падавине током наредних 24 до 48 сати у најтеже погођеним регијама државе популарне међу туристима.

Обилне падавине у четири индијске државе - Керала, Карнатака, Махарасхтра и Гујарат - принудиле су више од 1,2 милиона људи да напусте своје домове и да се пребаце у избјегличке логоре под управом владе.

Керала је прошле године била погођена најтежим поплавама у скоро једном стољећу, и још се опоравља од великих губитака људских живота и обимних штета на јавној инфраструктури, укључујући аутопутеве, жељезнице и цесте.

Око  450 људи изгубило је живот у Керали у 2018.

Број погинулих током монсунске сезоне у тој савезној држави је порастао на 95 људи а још најмање 59 је нестало, саопћила је полиција  Керале за АФП у сриједу.

Најмање 48 људи изгубило је живот у сусједној држави Карнатака, гдје су власти такођер спасиле око 677.000 мјештана из поплављених регија. Локални медији такођер су јавили о 66 смртних случаја у западним државама Гујарат и Махарасхтра, уз стотине хиљада спашених из поплављених регија, преноси АФП.

Индија је такођер размјестила војску, морнарицу и зракопловство да сарађују с особљем агенција за ванредне ситуације у операцијама  потраге, спашавања  и помоћи у поплављеним  регија.

Монсуни су од кључног значај за обнову водних ресурса у сушом погођеној Индији, али у њима погине стотине људи широм земље сваке године.


Бука препорука

Вијести

Најновије

Посматрајте догађаје изблиза.

Пријавите се на наш Newsletter.